Over ons

BBPO-FBPO, onafhankelijke beroepsvereniging van de Belgische professional organizers

De Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers - Fédération Belge des Professionnels de l'Organisation, BBPO-FBPO, is een onafhankelijke beroepsvereniging van de Belgische professional organizers. We staan voor kwaliteit en professionaliteit van de Belgische professional organizer.

De BBPO-FBPO:

 • behartigt de belangen van de leden,
 • wil de leden inspireren en verbinden,
 • ondersteunt de leden in hun professionele ontwikkeling.

Oprichting

De BBPO-FBPO werd op 9 februari 2017 opgericht door vier ervaren en gepassioneerde Belgische professional organizers en onderneemsters, waarvan er drie ook de bestuursleden van de vereniging zijn:

 • Sara Van Wesenbeeck (Barking Dogs): voorzitter
 • Lien Winters (Organize U): secretaris
 • Isabel Veys (Ordentis): penningmeester

De BBPO-FBPO is een jonge, dynamische en sterk groeiende vereniging.

De BBPO-FBPO is sinds 2022 overgenomen door

 • Nathalie Maes - Voorzitter van de BBPO-FBPO: 0456 06 39 82 
 • Nathalie Crahay - Secretaris van de BBPO-FBPO: 0478 23 53 42
 • Fabienne Goubille - Penningmeester van de BBPO-FBPO: 0470 66 63 78 

Doelstellingen

De BBPO-FBPO legt zich als missie op om in België het huis van de professional organizers in alle domeinen te worden. Met deze doelstelling voor ogen werkt de BBPO-FBPO aan:

 • De erkenning en het bekendmaken van het beroep van professional organizer bij het grote publiek, bij organisaties en bij overheden.
 • De erkenning en het bekendmaken van de impact van het werk van de professional organizer op individuen, organisaties en maatschappij.

De BBPO-FBPO streeft deze doelstellingen na:

 • Bouwen aan een samenleving waarin iedereen toegang heeft tot professionele en kwalitatieve begeleiding bij structureren en organiseren van leven en werken.
 • Het leveren van een wezenlijke bijdrage aan een betere levenskwaliteit van mensen.
 • Definiëren van het beroep van professional organizer.
 • De professionaliteit van het beroep en het vak(gebied) naar een hoger niveau tillen, door het ondersteunen en permanent vormen van onze leden.
 • Vormen van een community van professional organizers waar men het beroep kan delen, verder ontwikkelen en verder laten evolueren.
 • Promoten van en opkomen voor het beroep van professional organizer in Belgie en Europa. Daarvoor onderhoudt de BBPO-FBPO onder meer contacten met de beroepsverenigingen over heel Europa.

Voor alle Belgische professional organizers

De BBPO-FBPO is er in de eerste plaats voor alle Belgische professional organizers. De organizers die aangesloten zijn bij de Belgische Beroepsvereniging handelen volgens de beroepscode van de vereniging.

De Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers biedt ook voor derden een platform voor informatie over het vak(gebied).

Bouwen aan visibiliteit en toekomst

De BBPO-FBPO ontplooit en organiseert activiteiten (zoals bijvoorbeeld de 'Belgische organizing week') om het waardevolle beroep en het vak van professional organizer bij het grote publiek, bij organisaties, maatschappij en overheid onder de aandacht te brengen. De beroepsvereniging doet dit onder meer door middel van publiciteit in de media en het organiseren van activiteiten.

In binnen- en buitenland bouwt de BBPO-FBPO aan een netwerk met verschillende branche-organisaties.

Alle Belgische professional organizers samen op één website

Bij de BBPO-FBPO vind je ook alle Belgische professional organizers (die bij de Belgische beroepsvereniging aangesloten zijn) op één plaats terug. De BBPO-FBPO leden stellen zichzelf voor met hun specialisaties en werkterrein en contactgegevens.

Contact

Neem contact op met de BBPO-FBPO:

 • Als lid: Als Belgische professional organizer die (aspirant) lid is van de BBPO-FBPO, kun je bij de BBPO-FBPO terecht voor informatie over het vak. Als lid van de BBPO-FBPO vind je bij de beroepsvereniging het meest recente nieuws over het vak, over je lidmaatschap en over het bekwamen van jezelf.
 • Als toekomstig lid: Wil je lid worden van de BBPO-FBPO? Hier vind je alle informatie over het lidmaatschap: de toelatingseisen, de erkende opleidingen en ledenvoordelen. Neem contact op met de BBPO-FBPO met je vragen.
 • Als je op zoek bent naar een professional organizer: Ben je als individu, organisatie of bedrijf op zoek naar een vakbekwame professional organizer, dan ben je hier aan het juiste adres voor een lijst met alle Belgische organizers die bij de BBPO-FBPO aangesloten zijn.
 • Als je op zoek bent naar informatie: Ben je journalist, student, individu of bedrijf en wil je meer weten over de BBPO-FBPO, over het werkveld en het vak(gebied) van de professional organizer, dan vind je bij de BBPO-FBPO alle gewenste informatie.

Neem hier contact op met de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO. We staan je met plezier te woord!

 

Vind de
professional organizer
die bij je past

Zoek nu...

Word nu lid van de BBPO-FBPO

Doe het nu...

BBPO-FBPO – Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers – Fédération Belge des Professionnels de l’Organisation

Website by  woluweb light nospace mini

© 2022 BBPO-FBPO. All Rights Reserved. General Terms and Conditions & Privacy policy