In de media

PERSBERICHT: Nieuw: 'Belgische Organizing Week'

Van 18 tot en met 24 maart 2019 vindt de allereerste 'Belgische Organizing Week' plaats. Dit initiatief gaat uit van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO. Tijdens de Organizing Week zetten de leden van de beroepsvereniging hun activiteiten als professional organizer en hun positieve bijdrage aan een leven met minder stress en een betere levenskwaliteit bij het grote publiek in de kijker. Ze doen dat in ruim 30 events die over heel België of online plaatsvinden. De Belgische Organizing Week zal voortaan elk jaar in de derde week van maart georganiseerd worden.

Duurzaam antwoord op ‘bijwerkingen’ van stressvol leven

Van 18 tot en met 24 maart 2019 vindt voor de allereerste keer in België de ‘Organizing Week’ plaats. Tijdens deze week laten de Belgische professional organizers die lid zijn van de Beroepsvereniging BBPO-FBPO, het grote publiek kennismaken met hun waardevolle diensten. “Onze wereld wordt steeds complexer, sneller en drukker en dat kan bij individuen, professionals en gezinnen heel wat nare ‘bijwerkingen’ veroorzaken, zoals stress, burn-out, een verstoorde work-lifebalans, uitstelgedrag, rommel in huis...”, zegt Sara Van Wesenbeeck, voorzitter van de BBPO-FBPO. “Eén week op het jaar bundelen de Belgische professional organizers voortaan hun krachten. Zo tonen we op een toegankelijke en laagdrempelige manier dat we met onze waardevolle diensten een duurzame oplossing kunnen bieden voor de ‘bijwerkingen’ van een hectische wereld.“

Rust in je huis, je kantoor én je hoofd

Een professional organizer coacht individuen, gezinnen en professionals bij het aanbrengen van structuur, overzicht en evenwicht in hun leven en werk. Zo draagt hij actief bij aan het beter managen van stress, het voorkomen van burn-out, het creëren van een betere levenskwaliteit en aan meer welzijn in onze maatschappij. “We stellen vast dat in België steeds meer mensen een beroep doen op de diensten van een professional organizer, zowel in de thuisomgeving en op het werk als in alle fasen van het leven”, zegt Sara Van Wesenbeeck. “Met een uitpuilende agenda of na een ingrijpende levensgebeurtenis lukt het vaak niet (meer) om alleen aan de slag te gaan, laat staan dat je je nieuwe goede gewoontes volhoudt. Op zulke momenten kan een organizing coach soelaas brengen. Op die manier dragen we bij aan het creëren van rust in huis, in het gezin, op de werkplek én in het hoofd. Tijdens de events in de Organizing Week reiken we hiervoor concrete tips aan waar mensen meteen mee aan de slag kunnen en tonen we aan dat het heus niet zo moeilijk is om georganiseerd en gelukkig door het leven te gaan.”

Rode loper naar nuttige tips & tricks

Tijdens de Organizing Week van 18 tot 24 maart 2019 delen de Belgische professional organizers die lid zijn van de beroepsvereniging hun kennis en expertise, geven ze nuttige tips en een blik achter de schermen in meer dan 30 events. Ze doen dat in workshops, lezingen, Facebook-challenges, opleidingen, webinars en ‘huisbezoeken’ bij organizers. Deze worden in het Nederlands of het Frans gegeven en vinden op verschillende locaties in België of online plaats.

Op de webpagina ‘Organizing week 2019’ of op de Facebookpagina van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers zijn alle events, op datum, opgelijst. Inschrijven voor de activiteiten kan ook via deze webpagina.

 

Een greep uit het aanbod van events die tijdens de ‘Organizing Week 2019’ plaatsvinden:

 • 18 maart 2019: ‘Achter de schermen bij een Professional Organizer’ - Professional organizer Joke Himpens laat in haar kasten neuzen en geeft tips voor een georganiseerd huis. (Locatie: KORBEEK-DIJLE)
 • 18 - 23 maart: Facebookevent: ‘Live online groepschat’ - Elke dag beantwoordt organizer Kenny Vanermen op Facebook gedurende 1,5 uur al je vragen over organiseren en opruimen. (Facebook)
 • 18 + 23 maart: ‘Life-time workshop voor ouders met kinderen tot 12 jaar’ - Een workshop van professional organizer Katy Vanderstraeten met als thema: krijg meer grip op jouw leven & tijd. (Locatie: NAZARETH)
 • 19 maart: Workshop ‘Creatief opbergen’ - professional organizer Vinciane Steen maakt samen met jou en je kinderen handige opbergers uit recuperatiemateriaal. (Locatie: HOUTHALEN-HELCHTEREN, ism VormingPlus)
 • 19 + 23 maart: Webinar 'Schep orde in je digitale fotochaos en maak eindelijk dat langbeloofde fotoalbum' - Opruimcoach Ilse Dingenen reikt systemen aan om je digitale foto’s te organiseren en zo meer uit mooie herinneringen te halen. (Online)
 • 20 maart: Lezing ‘Zeg vaarwel tegen uitstel’ - Vriendelijk maar vastberaden leer je je uitstelgedrag aanpakken. Lezing door Vinciane Steen. (locatie: LEUVEN)
 • 21 maart: Lezing ‘Start to organise’, met tips en inzichten van organizing coach Katrijn Declerck voor een meer georganiseerd en opgeruimd leven en voor meer rust en ruimte. (locatie: LOKEREN, ism VormingPlus)
 • 21 + 22 maart + 27 april 2019: Driedaagse (beroeps)opleiding ‘ik word professional organizer’ - Wil je ook professional organizer worden? In deze meerdaagse opleiding leer je het boeiende vak, van a tot z, van organizing expert Sara Van Wesenbeeck. (Locatie: GEETBETS)

 • 22 maart: 'After Work chez So Organised' (FR) - Deze workshop van Sophie Bascour belicht Home Organizing als 'art de vivre' (Locatie: UKKEL).
 • 23 maart : Webinar 'En finir avec le désordre pour harmoniser sa vie!' (FR) - Weet je niet hoe of waar te beginnen met het organiseren van een overvol huis? In het webinar van professional organizer Nathalie Crahay leer je hoe je je huis weer georganiseerd krijgt én houdt en creëer je weer rust in je hoofd. (Online)
 • 23 maart: Atelier: ‘La paperasse s'entasse? Simplifions-nous la vie!’ (FR) - In haar workshop vertelt professional organizer Fabienne Goubille hoe je op een eenvoudige en gestructureerde manier je papierwerk organiseert. (Locatie : LUIK)
 • 23 maart: Atelier ‘Home organising’ (FR) - Een workshop van organizer Céline De Schryver om je spullen weer aan de kant te krijgen. (Locatie: OUDERGEM)
 • 24 maart: Marie(t) Kondo brunch - Professional Organizer Riet Van Rompaey zet de deuren van haar woonkamer open en dompelt je er onder in de wereld van opruimen en organiseren. (Locatie: LEMBEKE)
 • Datum zelf Workshop 'OrganiseMe at home - Een workshop bij jou thuis van te bepalen: professional organizer Charlotte Wauters, waarin je leert ontspullen, opruimen en organiseren. (Locatie: naar keuze)

De ‘Belgische Organizing Week 2020’ zal plaatsvinden van 16 t.e.m. 22 maart 2020.

 

---

CONTACT: Sara Van Wesenbeeck, voorzitter BBPO-FBPO: 0470 52 70 52

---

Vind de
professional organizer
die bij je past

Zoek nu...

Word nu lid van de BBPO-FBPO

Doe het nu...

BBPO-FBPO – Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers – Fédération Belge des Professionnels de l’Organisation

Website by  woluweb light nospace mini

© 2020 BBPO-FBPO. All Rights Reserved. General Terms and Conditions & Privacy policy