In de media

PERSBERICHT: 'Belgische Organizing Week, opstapje naar een betere levenskwaliteit’

Van 16 tot en met 22 maart vindt de tweede ‘Belgische Organizing Week’ plaats. Dit initiatief gaat uit van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, BBPO-FBPO. Tijdens de jaarlijkse Organizing Week zetten de leden van de beroepsvereniging hun activiteiten als professional organizer en hun positieve bijdrage aan een leven met minder stress en een betere levenskwaliteit bij het grote publiek in de kijker. Ze doen dat via tientallen events die over heel België plaatsvinden. De Belgische Organizing Week vindt sinds 2019 elk jaar plaats tijdens de derde week van maart.

Duurzaam antwoord op de bijwerkingen van een hectisch leven

Van 16 tot en met 22 maart 2020 vindt in België voor de tweede keer de ‘Organizing Week’ plaats. Tijdens deze week laten de Belgische professional organizers die lid zijn van de Beroepsvereniging BBPO-FBPO, het grote publiek kennismaken met hun waardevolle diensten. “Onze wereld wordt steeds complexer, sneller en drukker en dat kan bij individuen, professionals en gezinnen heel wat nare ‘bijwerkingen’ veroorzaken, zoals stress, burn-out, rommel in huis, uitstelgedrag en een verstoorde work-lifebalans”, zegt Sara Van Wesenbeeck, voorzitter van de BBPO-FBPO. “Eén keer per jaar bundelen de Belgische professional organizers hun krachten. Zo tonen we op een toegankelijke en laagdrempelige manier dat we met onze waardevolle diensten een duurzame oplossing kunnen bieden voor de bijwerkingen van een hectische wereld.“

Rust in je huis, je kantoor én je hoofd

Een professional organizer, vaak ook ‘opruimcoach’ genoemd, coacht individuen, gezinnen en professionals bij het aanbrengen van structuur, overzicht en evenwicht in hun leven en werk. Zo draagt hij of zij actief bij aan het beter managen van stress, het voorkomen van burn-out, het creëren van een betere levenskwaliteit en in het algemeen aan meer welzijn in onze maatschappij. “In België doen steeds meer mensen een beroep op onze diensten, zowel in de thuisomgeving als op het werk en in alle fases van het leven”, zegt voorzitter Sara Van Wesenbeeck. “Met een uitpuilende agenda of na een ingrijpende levensgebeurtenis lukt het vaak niet (meer) om alleen aan de slag te gaan, laat staan dat je je nieuwe goede gewoontes volhoudt. Op zulke momenten kan een organizing coach soelaas brengen en kan hij/zij bijdragen aan het creëren van rust in huis, in het gezin, op de werkplek én in je hoofd. Tijdens de Organizing Week reiken de Belgische professional organizers in uiteenlopende events concrete handvatten en tools aan waar mensen meteen mee aan de slag kunnen en tonen we aan dat het heus niet zo moeilijk is om georganiseerd en gelukkig door het leven te gaan.”

Rode loper naar nuttige tips & tricks

Tijdens de Organizing Week van 16 tot 22 maart 2020 delen de Belgische professional organizers die lid zijn van de beroepsvereniging hun kennis en expertise, geven ze nuttige tips en een blik achter de schermen. Ze doen dat in lezingen, workshops, Facebook-events, opleidingen voor organizers, wandelingen en ‘huisbezoeken’ bij opruimcoaches. De events worden in het Nederlands of het Frans gegeven en vinden op verschillende locaties in België of online plaats.

Webpagina ‘Organizing week 2020”

Op de webpagina ‘Organizing week 2020’ (www.bbpo-fbpo.be/nl/organizing-week/2020) van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers zijn alle events opgelijst. Inschrijven voor de activiteiten is verplicht en kan ook via deze webpagina.

Een greep uit de evenementen die tijdens de ‘Organizing Week 2020’ plaatsvinden:

 • Binnenkijken bij een professional organizer (Korbeek-Dijle)
 • Lezing ‘Ontspullen, less is more!’ (Holsbeek)
 • Facebook live ‘Wat is rommel, wat is overzicht?’ (Facebook)
 • Workshop ‘Plan jezelf’ (Kalmthout)
 • Digital organization party (Mol)
 • Tips & tricks aan huis (Vlaanderen)
 • Workshop ‘Home organizing’ (Neeroeteren)
 • Workshop 'Les 7 étapes pour une garde-robe ou un dressing toujours en ordre' (Ukkel)
 • Workshop ‘Le TEMPS file? Apprenons à (mieux) le gérer!’ (Luik)
 • Workshop ‘Le Home Organising, parce que le bonheur s’organise’ (Cour-St-Etienne),
 • Workshop ‘Bewust en slim omgaan met je tijd’ (Lokeren)
 • Wandelend leren organiseren (Muizen-Mechelen)
 • (Beroeps)opleiding ‘Ik word professional organizer’ (Mechelen)…

Bijkomende informatie:

Meer over de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers - Fédération Belge des Professionnels de l’Organisation, BBPO-FBPO:

De tweede ‘Belgische Organizing Week 2020’ vindt plaats van 16 tot en met 22 maart 2020.

CONTACT: Sara Van Wesenbeeck, voorzitter BBPO-FBPO: 0470 52 70 52

Vind de
professional organizer
die bij je past

Zoek nu...

Word nu lid van de BBPO-FBPO

Doe het nu...