In de media

PERSBERICHT: Belgische BBPO-FBPO professional organizers slaan handen in elkaar voor meer welzijn

CONTACT: Sara Van Wesenbeeck, voorzitter BBPO-FBPO: 0470 52 70 52

De Belgische professional organizers hebben de handen in elkaar geslagen en de beroepsvereniging BBPO-FBPO opgericht. Door alle Belgische organizers te verenigen, wil de beroepsvereniging het waardevolle beroep, waarmee de organizers actief bijdragen aan het welzijn van mens en maatschappij, verder professionaliseren en bekend(er) maken bij het grote publiek. Om de toegang tot hun diensten te vergemakkelijken, zijn alle Belgische professional organizers, die lid zijn van de BBPO-FBPO, voortaan terug te vinden op de nagelnieuwe website van de beroepsvereniging.

Actief bijdragen aan een betere levenskwaliteit en meer welzijn

Een professional organizer coacht individuen, gezinnen en professionals bij het aanbrengen van structuur, overzicht en evenwicht in hun leven en werk. Zo draagt de professional organizer actief bij aan het creëren van een betere levenskwaliteit, aan het beter managen van stress, het voorkomen van burn-out, het creëren van een betere work-life balans en aan meer welzijn in onze maatschappij. “In onze drukke en complexe VUCA-wereld kan een professional organizer heel wat voor mensen betekenen, zowel in de thuisomgeving als op de werkplek en in alle fasen van het leven”, zegt Sara Van Wesenbeeck, voorzitter van de BBPO-FBPO. “De kracht van coaching door een professional organizer zit hem in de intense 1-op-1-begeleiding, thuis of op de werkplek. De organizer reikt daarbij niet enkel werkbare systemen op maat aan, maar coacht mensen ook bij gewoonte- en gedragsverandering. Het resultaat is duurzaam en leidt tot een leven met minder stress, meer tijd voor datgene wat er echt toe doet en meer rust in het hoofd.”

Beroepsvereniging ijvert voor meer professionaliteit en kwaliteit

Om meer impact te hebben en meer te kunnen bereiken, hebben de Belgische professional organizers de handen in elkaar geslagen en een beroepsvereniging opgericht. De BBPO-FBPO wil het waardevolle vak van professional organizer toegankelijker en bekend(er) maken bij het grote publiek, bij bedrijven en organisaties en bij de overheid. Daarnaast wil de beroepsvereniging het beroep verder professionaliseren en het naar een hoger (kwaliteits)niveau tillen. Voorzitter Sara Van Wesenbeeck vindt dit een absolute must: “Professional organizing is in België een nieuw beroep dat de laatste jaren in opmars is. De tijd was rijp om een onafhankelijke beroepsvereniging op te richten die onder meer kwaliteitsnormen voor het vak stelt en ze ook nauwgezet kan bewaken. Zo hebben de professional organizers die lid zijn van de Belgische beroepsvereniging een door de vereniging erkende opleiding gevolgd, hebben ze een ethische code ondertekend, wisselen ze geregeld ervaringen en best practices uit met collega’s en blijven ze zich voortdurend bijscholen.”

NIEUW: Alle BBPO-FBPO professional organizers op één website

De Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers pakt uit met een primeur voor België: op haar nagelnieuwe website heeft de BBPO-FBPO alle Belgische professional organizers op één plaats samengebracht. Dit levert volgens voorzitter Sara Van Wesenbeeck enkel voordelen op voor wie gebruik wil maken van de diensten van een organizer: “De Belgische organizers worden op die manier zichtbaar en toegankelijk voor iedereen. Je krijgt een overzicht van alle organizers die bij de beroepsvereniging aangesloten zijn, samen met hun contactgegevens, de talen die ze spreken en hun specialisaties. Zo vind je op de website van de beroepsvereniging bijvoorbeeld organizers die gezinnen, drukbezette mama’s of hoogsensitieve personen coachen, of die je verhuis helpen organiseren, of die je coachen als je de draad weer wil oppakken na een langdurige ziekte of bij een echtscheiding, of bij het beter hanteren van je workload, en noem maar op. Op de website van de BBPO-FBPO vind je beslist een organizer die bij je past en die je enthousiast én met kennis van zaken verder helpt!”, aldus voorzitter Sara Van Wesenbeeck.

Een lijst met de Belgische professional organizers vind je op de website van de BBPO-FBPO.

Meer weten over de BBPO-FBPO? Contacteer hier de BBPO-FBPO of contacteer Sara Van Wesenbeeck, voorzitter BBPO-FBPO: 0470 52 70 52

Vind de
professional organizer
die bij je past

Zoek nu...

Word nu lid van de BBPO-FBPO

Doe het nu...