In de media

DS Magazine: "Waarom mensen hun leven in handen van (opruim)coaches geven"

Dit weekend in DS Magazine: 'Waarom mensen hun leven in handen van (opruim)coaches geven'. "Nu de coach een vaste waarde - misschien zelfs een statussymbool - op de werkvloer geworden is, doet hij stilaan ook zijn intrede in ons privéleven", schrijft De Standaard.

Als Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers kunnen we bevestigen dat men daarvoor in België steeds vaker een beroep doet op een professional organizer (ook wel opruimcoach of organizing coach genoemd).

Het wezen en doel van (organizing)coaching

In het artikel komt ook de voorzitter van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers, Sara Van Wesenbeeck, aan het woord. Zij heeft het onder meer over het wezen en doel van (organizing)coaching:

"Wat een personal organizer of opruimcoach doet, varieert van klant tot klant, want een goede coach werkt op maat. De ene wil de kleerkasten of de keuken aangepakt zien; de ander wil het hele huis zo veel mogelijk ontspullen, de zolder vrijmaken of de mailbox beter leren beheren. Het verschil tussen een opruimklus en een opruimcoaching zit hem in de duurzaamheid: ‘Het doel zijn niet de opgeruimde keukenkasten op zich, wel meer levenskwaliteit en minder stress. Organiseren is een kwestie van gewoontes. We begeleiden de gedragsverandering, dat is het wezen van coaching.’"

Lees hier het volledige artikel in DS Magazine.

Bij de Beroepsvereniging BBPO-FBPO vind je de professional organizer die bij je past

Overtuigd (na het lezen van het artikel) dat jij ook een professional organizer of opruimcoach kunt gebruiken?

Bij de leden van de Belgische Beroepsvereniging van Professional Organizers vind je beslist de ervaren en geschoolde professional organizer die bij je past!

Vind de
professional organizer
die bij je past

Zoek nu...

Word nu lid van de BBPO-FBPO

Doe het nu...